Éden-virágesszenciák 

1. Agavé

(Agave americana)


A bölcsesség és a türelem virága 

Túlzott stressz okozta viselkedési zavarok, türelmetlenség, harag vagy duzzogás esetében. Csökkent emlékező képesség vagy korai szenilitásnál.

Pozitív hatása: erősíti a Szív csakrát, segít a tudattalan döntések meghozatalában, összhangot teremt az érzelmi, a szellemi és a lelki szintek között . Oldja a stressz okozta lelki terhelést. Fizikai tünetek, melyeknél használható az Agavé virágeszencia: máj- és emésztési problémák, gyomorégés és légzési nehézségek. Az Agavé segíti az érzelmi és szellemi érettség és bölcsesség kialakulását. Megtanít a türelemre és csökkenti a harag által okozott testi és lelki problémákat.

2. Angyalgyökér

(Angelica archangelic)

A változás virága

Minden olyan esetben, amikor valaki nem tudja elfogadni megváltozott élethelyzetét, kirekesztetve vagy elhagyatottnak érzi magát. Különösen jó a városban élők számára. Olyan problémák esetében is, mint az autizmus vagy az epilepszia is használható. Egyes kritikus élethelyzetekben, mint pl. válás, születés, házasság, elválás vagy gyász idején. Külsőleg és belsőleg alkalmazható ekcéma kezelésére. Aura védelmére és tisztítására.

Pozitív hatása van mindenfajta neurológiai problémára, mivel segíti feltárni a kiváltó okokat. Védelmet és támogatást ad a változások elfogadásához. Megerősíti az életbe vetett hitet és hozzájárul a szebb jövőkép kialakuláshoz. Segíti a kapcsolat felvételt a Magasabb Én-nel, melytől védelmet és útmutatást kap a szükségszerű változások megéléséhez. Hozzájárul a Földdel való kapcsolat kialakításhoz, ezáltal biztonságérzetet ad. Kiválóan alkalmazható biofeedback, hipnózis, vagy hypnoterápiához is. Újszülötteknél segíti megteremteni a kapcsolatot a Földdel. Táncosoknak is javasolt az önkifejezés elősegítésére.

3. Avokádó
(Persea americana)

Az érzelmi nyitottság virága

Amikor nagyobb érzékenységre van szükség. Fokozza a nyitottságot különböző masszázs terápiák alatt. Megakadályozza az érzelmi ingadozásokat és elűzi a negatív gondolatokat. Fizikai szervek tisztításához, mint a máj, vese és lymphatikus rendszer méregtelenítő folyamatainak előmozdításához használható.

Ajánlható diákoknak, akik vizsgára készülnek, mivel javítja a memóriát és a koncentrációs készséget. Figyelemhiány vagy feledékenység kezelésre.

Fokozza az érzékenységet az auralátáshoz és a finomanyagi világ észleléséhez.

Pozitív hatással van az érzelmi testre, és növeli a telepatikus érzékenységet. Fokozza a tapintási érzékenységet. Segít elkerülni, hogy rendszeresen ugyanazt a hibát kövessük el. Oldja azokat a negatív érzelmeket, mint a harag és a gyűlölet. Az avokádó esszencia használata elősegíti, hogy a párok jobban egymásra tudjanak hangolódni. Megnyitja a szeretet és szexualitás közötti összekötő hidat. Asszimilálja a fizikai test számára a fehérjéket és a klorofillt.

4. Citromfa

(Citrus limon)

A mentális aktivitás virága

Ajánlható matematikai, számítástechnikai és nyelvi készségek fejlesztéséhez, nyelvtanuláshoz. Vizsgákhoz és tanuláshoz is alkalmazható. Kiválóan használható színterápiához. Azok számára, akik elvesztették a humorérzéküket és nem képesek örülni.

Pozitív hatással van a bal agyféltekére. Segít a döntések meghozatalában. Támogatja a világos gondolatokat, serkenti a mentális készséget. Oldja a blokkokat és a stresszt. Oldja az izomgörcsöket és tisztítja a lymphatikus rendszert. Elősegíti a fizikai test számára a kalciumnak, a cinknek és a C-vitaminnak a jobb felszívódását. Csökkenti a hajhullást és regenerálja a hajhagymákat.

5. Cseregalagonya

(Crataegus Oxyacantha)

Az elengedés virága

Azok számára, akik elvesztették a számukra szeretett személyt. Gyász ideje alatt, szerelmi bánat vagy veszteség feldolgozásában ad segítséget. Extrém stressz helyzeteken és kríziseken vezet át. Daganatos betegségek és szív problémák kiegészítő kezelésére. Érzelmi zavaroknál, amikor valaki nem lát kiutat a helyzetéből.

Pozitív hatást gyakorol a szívre és az idegrendszerre. Megkönnyíti az elválást és az elengedést, csökkenti a szomorúságot. Megnyitja a szívet a megbékélés és megnyugvás irányába. Összhangot teremt az értelem és az érzelem között. Segít továbblépni és enyhíti az elválás fájdalmát.

6. Csukóka 

(Scuttellaria lateriflora)

Gyógyítók virága 

Ajánlható masszőröknek, akik gyógyító tevékenységet folytatnak. Serkenti az agyalapi-mirigy működését és aktiválja a koronacsakrát. Gyenge önértékelésben szenvedőknek vagy szenvedélybetegeknek. Olyan estekben, amikor bizonyos toxikus anyagok felhalmozódtak a szervezetben, mint például nehézfémek, koffein vagy morfium. Emiatt idegrendszeri bántalmak, szorongás vagy depresszió lépett fel.

Pozitív hatással van a masszázst végző terapeutákra és azok ügyfeleire. Erősíti a jobb kapcsolatot és a gyógyító érintés befogadását (koponya masszázs). Integrálja a lelki és spirituális gyógyító információt a fizikai test számára. Támogatja a fizikai test méreganyagoktól való megtisztulását. Enyhíti az idegrendszeri károsodásokat olyan estekben, amikor hosszútávon nehézfém vagy drog (morfin) károsította a szervezetet. Illetve amikor ebből fakadóan depresszió is kialakult. Masszázs alatt növeli a lelki gyógyítás hatását. Fokozza az ellazulást és az endorfintermelést a terápia alatt.

7. Csüngő amaránt (Amaranthus)

Az immunrendszer virága

Ajánlható a védőoltásokra való felkészülésre, negatív gondolatok, félénkség kezelésére. Olyan estekben, amikor valaki úgy érzi, hogy a külvilág felől támadásnak van kitéve vagy ellenséges a környezete vele szemben. Emiatt kétségbeesettnek vagy kiszolgáltatottnak érzi magát. Legyengült immunrendszer támogatásra.

Pozitív hatása van a csecsemőmirigyre és a szívcsakrára. Tiszta gondolatokat teremt, megnyugtatja az idegrendszert és harmonizálja az álmokat. Megerősíti a testet és a lelket. Véd a külső behatásoktól, hozzájárul az immunrendszer megerősödéséhez.

8. Fügefa

(Ficus carica)

A tisztánlátás virága

A tudattalan félelmek és blokkok feloldásához. Biofeedback- és pszichológiai terápiákhoz. Meditációs gyakorlatokhoz. Elfeledett dolgokat és információkat újra felszínre hoz, ezáltal fokozza a rálátást a jelen problémáira is. Visszavezető terápiáknál, melyeknél a múltban (akár a születésnél) bekövetkezett blokkok feltárására és oldásához, fontos jelenbeli élethelyzetek megoldásához.

Ajánlható azok számára, akiknek zavaros gondolataik vannak és attól félnek, hogy elveszítik az önkontrolljukat.

Pozitív hatással van a mentális képességekre. Feltárja a rejtett konfliktusokat és félelmeket, és segít azok feldolgozásában.

Növeli a nyugalmat és a relaxációs készséget. Stimulálja a torok- és a napfonat csakrát. A füge virágesszencia fokozza a termékenységet, elsősorban olyan estekben, amikor a blokkok a múltban eltemetett félelmek miatt alakultak ki. Harmonizálja a mentális testet és az étertestet. Fejleszti a tiszta gondolkodást és az emlékezést. Segíti a magabiztosságot és a önuralmat megteremteni. Használható továbbá pszóra miazma kezeléséhez magas potenciában.

9. Hegyi balzsam 

(Eriodictyon angustifolium)

A kinyílás virága

Melankóliánál, bánatnál, elfojtott és beszűkült érzelmeknél, hisztériánál. Azok számára, akik kisebbrendűséggel vagy önbecsülés hiányával küzdenek. Fizikai szinten tüdő- és szív problémák, kiegészítő terápia részeként javasolt.

A Szent balzsam vagy Hegyi balzsam az Indiánok egyik Szent növénye. Elsősorban tisztító tulajdonsága miatt becsülték nagyra.

Pozitív hatással van az érzelmi testre. Segít kapcsolatot teremteni a felsőbb Énnel, fokozza az intuíciós készséget. Megtisztítja a személyiséget a saját maga által okozott negatív érzésektől. Minden meridián működésére jó hatással van. Nyugtatja és kiegyensúlyozza az érzelmeket. Segíti feloszlatni a mentális stressz okozta károkat. Fokozza a belső erőt és kitartást, hogy felfedezzük "kik vagyunk". Használható továbbá tuberkulózis miazma kezelésére magas potenciában. Külsőleg krémekbe keverve is kiváló segítőtárs, homlokba masszírozva tisztítja a gondolatokat.

10. Henna

(Lawsonia inermis) 

A megértés virága

Olyan időszakban, amikor a változások elfogadása szükségszerűvé válik az életben. Új filozófiai-, spirituális- vagy akadémiai tudás feldolgozásához. Életmódváltások idején igen jól használható, legyen az táplálkozási- vagy életfelfogásbeli változás. Személyes életkrízis idején. Hatással van az úgynevezett sejtemlékezetre, mely tárolja akár elmúlt életeink információit is a DNS és az RNS szintjén. Feloldja ezeket a karmikus blokkokat és támogatja a jobb megértést.

Pozitív hatással van minden típusú új nézet vagy gondolkodásmód befogadására. Változó élethelyzetek, mint pl. a menopauza idején is segítséget nyújt. Hozzájárul, hogy az átmeneti időszakot zökkenőmentesen vészeljük át. Megnyitja a koronacsakrát és egyensúlyba hozza a jobb és a bal agyféltekét.

11. Indiai lótusz

(Nelumbo nucifera) 

A mélység virága

Ajánlható más virág- és kristály esszenciák, illetve homeopátiás szerek hatásának felerősítésére. Általános tisztító szerként használható. Érzelmi válságok és problémák kezelésére. Meridiánok, nadik, csakrák, valamint minden finomanyagi test tisztítására és harmonizálására. Az Indiai lótusz virágesszencia univerzális tonik, mind a test, mind az elme számára. Túlzott büszkeség és egyensúlyhiány kezelésére.

Pozitív hatással van minden csakrára és meridiánra, de elsősorban a koronacsakrára és a tobozmirigyre fejti ki tisztító, megnyitó és harmonizáló hatását. Meditációhoz és kreatív vizualizációs gyakorlatokhoz különösen ajánlott. Fokozza a telepatikus készséget. Pozitív hatással van a szívre, a májra és a lépre. Regenerálja a szöveteket. Minden miazmát fokozatosan távolít el az aurából.

12. Kefevirág

(Callistemon viminalis)

A Belső Béke virága 

Szorongással küzdőknek, környezetváltozásnál, új élethelyzethez való alkalmazkodáshoz. Javasolható tömegiszony kezelésére vagy zárt térben való félelemnél. Vizsgáknál, előadásoknál, feszültség oldására. Minden olyan helyzetben, amely hosszan tartó szorongással jár, akár abban az esetben is, amikor már "tic" (kényszeres ismétlődő mozgás) is kialakult. Félelem kezelésére, amikor az izomfeszüléssel jár együtt. Javasolható továbbá sportolóknak az izmok lazításra, izomláz és a fizikai kimerültség csökkentésére.

Pozitív hatása, hogy segíti legyőzni a belső bizonytalanságot, derűt és nyugalmat ad. Képessé tesz megoldani az új szituációkat és segíti az alkalmazkodást. Mind a pubertás alatt mind a várandóság időszakában vagy menopauza idején kiválóan alkalmazható. Erősíti a vesét és az idegrendszert. Oldja az izmok feszültségét és segít eltávolítani a toxinokat test szöveteiből és sejtjeiből (masszázs terápiánál, akár krémekbe keverve). Szifiliszes miazma estén is alkalmazható.

13. Kerti izsóp
(Hyssopus officinalis)

Az Önbecsülés virága

Bűntudat és önvád feloldására. Rehabilitációs terápiáknál. Minden olyan esetben, amikor valaki meg van győződve arról, hogy bűnös valamiben és ettől nem képes szabadulni. Meditációhoz és előző életekbe visszavezető üléseknél.

Pozitív hatása, hogy növeli az önbecsülést, segít bízni Önmagunkban. Támogatja a személyiség fejlődését. Oldja a bűntudatot és előmozdítja a jobb megértését az ehhez kapcsolódó negatív érzelmeknek. Jó hatással van a masszázs alatt, amikor az izmok nagyon merevek. Megnyitja a Napfonat csakrát és megerősíti a meridiánokat. Nyugtatja az idegrendszert és harmonizálja az érzelmi testet. Használható továbbá nehézfém miazmánál magas potenciában.

14. Lila akác

(Wisteria sinensis)

A megerősödés virága 

Ajánlható akupunktúrás kezeléshez vagy masszázs terápiákhoz. Életerő hiányánál. Szexuális problémáknál, mint pl.: elutasítás, vágy hiánya vagy testi kiégés esetén. Intimitás hiányánál mindkét nemnek javasolt. Feldolgozatlan szexuális trauma vagy erőszak kezelésére. Segíti a fehérjék, a vas, a szilícium, a C,,D, és B vitaminok beépülését a szervezetbe.

Pozitív hatása van az összes meridiánra, javítja a keringést támogatja a tápanyagok és a vitaminok beépülését. Fokozza a DNS és az RNS regenerációját. Támogatja az energetikai rendszer aktivitását. Javítja az idegrendszer és a keringési rendszer állapotát. Oldja a szexuális blokkokat, segíti a megnyílást és megtanít a szerelem élményére. Fokozza az érzékenységet és a fizikai kontaktus élményét. Pároknál javítja az egymásra hangolódást. Ajánlható továbbá tuberkulin miazma kezelésére.

15. Mandulafa

(Prunus amygdalus) 

A kibontakozás virága 

Rejtett félelmek feloldására. Gyermekeknek, akik fizikai vagy mentális szinten lemaradtak. A szervezet általános regenerációjára. Idősödők számára, aki félnek az öregségtől, mivel a mandulavirág esszencia testileg és lelkileg is fiatalít. Állandó félelmek kezelésére. Azok számára, akik fenyegetve érzik magukat a világ dolgaitól, emiatt gyakran betegek. Egyensúlytalanság, mint például a hiányos önkontroll kezelésére. Mértéktelenség, mely megjelenhet étkezési szokások -túl sok édesség- vagy akár szexuális kicsapongások formájában is. Elégedetlenség és nyugtalanság oldásra.

Minden olyan estben javasolt a mandula virágeszencia, amikor valaki túlzásokba esik és nem képes kontrollálni magát.

Pozitív hatással van a hormonháztartásra. Fokozza a mentális érést oldja a félelmet. Segít szembenézni a belső problémákkal és megoldásra ösztönöz. Stimulálja a torok csakrát, ezáltal javítja a személyes kifejező képességet. Sejtszinten regenerálja az emberi szervezetet, elsősorban a DNS és RNS-re hatva. Egyensúlyba hozza a mellékvese és agyalapi-mirigy működését. Megerősíti az étertestet, ezáltal fokozza az életerőt. Erősíti az önbizalmat és a belső hitet, visszavezet a valós belső Én-hez, mind szellemileg, mind érzelmileg. Támogat abban, hogy saját intuíciónkat felismerjük és megtanít hallgatni rá. Segít egyensúlyba hozni a testi- és érzelmi szükségleteket. Fokozza a szexuális partner iránti figyelmet és odaadást. Ajánlható petrolkémiai miazma fennállásánál. A mandula virágesszencia egy univerzális tonik, mely harmonizálja az érzelmeket.

16. Mezei tikszem 

(Anagallis arvensis)

A Kundalíni-energia virága

Meditációs gyakorlatokhoz, Kundalini energia felébresztéséhez. Személyes identitástudat zavara esetén, melyet a helytelen apakép okozott. Azok számára, akik nehezen tudnak saját kapcsolatokat kialakítani. Akik számára nehézséget okoz a kezdeményezés vagy a vezetői magatartás. Gyenge az akaratuk ahhoz, hogy saját vágyaikat vagy céljaikat véghezvigyék.

Pozitív hatással van a fő csakrákra, aktiválja és koordinálja azokat. Harmonizálja az áloméletet és tisztítja a gondolatokat. Helyreállítja az önbizalmat és az önértékelést, melyek a negatív apakép miatt szenvedtek kárt. Fokozza a szív-, a torok- és a harmadik szem csakra működését. A mezei tikszem esszencia fokozza az életerőt, továbbá javítja fizikai szinten is a szív és az agyalapi mirigy, valamint a tobozmirigy munkáját.

17. Nagy csalán

(Urtica diolica) 

Az összetartozás virága

 Ajánlható érzelmi stressz, széthulló család vagy otthon, és örökbe fogadott gyermekek számára. Csoportoknál vagy kisebb közösségben a különböző konfliktusok kezelésére javasolható. Válás idején, gyermekek számára, akik nehezen tudják feldolgozni a család szétesését.

Pozitív hatással van a tüdőre, a vesére és az idegrendszerre. Segít a konfliktusok megoldásában vagy feldolgozásában. Támogatja és megerősíti az összetartozást és az egységet. Nyugtatja és bátorítja a nehéz időkben a szétszakadt családokat.

18. Óriás kaktusz

(Carnegiea gigantea)

Az Önbizalom virága

Lázadó tiniknek, vagy akiknek nehézségeik vannak az édesapjukkal. Nem megfelelő apakép vagy gyökértelenség esetén. Azok számára, akik nehezen tudják elfogadni a hagyományokat. Olyan emberek számára, akik nem bíznak magukban és a saját bölcsességükben. A szülőkkel folytatott harcok lecsendesítésre. Ekcéma kezelésére külsőleg is használható.

Pozitív hatása van a múlt és a hagyományok elfogadására. Növeli az önbizalmat, tisztítja az érzelmi testet és a gondolatokat. Oldja azokat a negatív érzelmeket, melyeket a helytelen apaminták okoztak. Egyensúlyt teremt a női és a férfi tulajdonságokban. Fokozza az önállósodást és az önbecsülést. Segíti a limfatikus rendszer tisztulását és fokozza a keringést. Adható szenilitás megelőzésére és kezelésére valamint amnéziás betegnek. Oldja a negatív apai mintát, azonban kevésbé hatásos a rossz anyai kép kezelésére. Erősíti az összes meridiánt és nadit, továbbá segíti az A és C-vitamin felszívódását.

19. Orvosi kálmos

(Acorus calamus) 

A megnyugvás virága
 

Extrém szorongás és félelem esetében. Más esszenciák hatását fokozza. Idősek otthonában vagy más gondozási központokban a stressz csökkentésére. Skizofrénia kiegészítő kezelésére.

Pozitív hatással van a test-lélek-szellem hármasságára. Kiegyensúlyozza az érzelmi életet, megnyugtat és ellazít. Növeli a spirituális érzékenységet. Minden más esszencia hatását fokozza, ezért keverék részeként javasolt. Oldja a szorongást, megnyugtatja a testet és a lelket.

20. Pillangóvirág

(Cosmos bipinnatus) 

A Kreativitás virága 


Azok számára, akik nehezen fejezik ki önmagukat és befelé fordulóak. Akik zavarosan tudják csak kifejezni gondolataikat, vagy túl sok ötletük van egyszerre. Amikor a gondolkodás és a beszéd között nincs meg a harmonikus kapcsolat, emiatt vagy az egyik vagy a másik nem tud kibontakozni. Introvertált vagy félénk emberek számára. Művészeknek, színészeknek, előadóknak vagy íróknak különösen javasolt.

Pozitív hatással van a kifejezőkészségre, megnyitja a torokcsakrát, megkönnyíti a nyilvános beszédet vagy előadást. Egyensúlyt teremt az önkifejezés és a gondolatok között. Ezáltal tisztábban és érthetőbben tudja kifejezni önmagát. Ösztönzi a kreativitást.

21. Pitypang

(Taraxacum officinale) 

A kikapcsolódás virága

 Érzelmi feszültségnél, kényszeres cselekvőknek, akik mindig rohannak. A kezdeti lelkesedés után hamar lemond tervei megvalósítástól. Azok számára, akik nagy intenzitással élik életüket, olykor túlpörgetik magukat. Izomgörcs és -feszülés estén külsőleg is. Javasolt sportolóknak vagy fizikai munkát végzőknek, akiknek izmaik merevek és feszültek. Fizikai megterhelés vagy sportolás utáni izomláz kezelésére. Masszázs terápiához, akár krémekbe keverve.

Pozitív hatása ellazítja az izmokat, oldja a stresszt. Megnyugtatja az idegrendszert. Türelmessé tesz, oldja a feszültséget. Hozzájárul a pillanat megélésének élményéhez. Egyensúlyt teremt a szellemi és a fizikai erők között.

22. Százszorszép

(Bellis perennis)

A szellemi megértés virága

 Azok számára, akik szellemi és spirituális megértésre törekszenek. Spirituális csoportoknak terápiák folyamán. Javasolható asztmában vagy légzőszervi problémákban szenvedőknek, mivel segíti a gyógyulási folyamatok beindulását. Javasolt különböző információk befogadására és azok rendezésére. Szervezőknek vagy projektmenedzserek számára megkönnyíti a munkát, mivel segíti a rálátást a feladatok egészére.

Pozitív hatást gyakorol az érzelmi-, a mentális-, a kauzális- és a spirituális testre. Segíti a valós megértést azok számára is, akik túl gyorsan akarnak fejlődni. Stabilizálja az érzelmi és mentális testeket, és ezáltal fokozza a spirituális test tisztulását. Hozzájárul a különböző információk befogadásához és feldolgozásához. Javítja a tanulási készséget.

23. Szivacstök

(Luffa aegyptiaca)

A tisztulás virága

Ajánlható bőrproblémáknál külsőleg és belsőleg egyaránt. Klausztrofóbia és hiperaktivitás estén. Olyan emberek számára, akik a saját határaikat nehezen tudják meghatározni. Emiatt lehetnek túl zárkózottak vagy nagyon nyitottak.

Ajánlható egyes bőrbetegségek lelki hátterének kezelésére. Pozitív hatása van a belső egyensúlytalanság okozta bőrbetegségekre. Segíti a toxikus anyagok kiürülését a szervezetből.

24. Szívvirág

(Dicentra chrysantha)

A szeretet virága

 Minden olyan estben, amikor szükség van a belső béke és harmónia megteremtésére. A szeretet kifejezésére és megélésére. Olyan emberek számára, akik kapcsolataikban féltékenyek és birtoklóak. Akik erősen függenek másoktól. Olyankor, amikor valaki elvesztette a számára fontos, szeretett személyt és ezt nem tudja feldolgozni. Szerelmi bánat és fájdalom kezelésére. Gyász idején javasolt.

Ajánlható gyermekkori trauma kezelésére, amikor valamilyen okból megfosztva vagy kizsákmányolva érezte magát valaki. A személyiség elnyomása és múltban elszenvedett negatív tapasztalatok kihatnak a jelen életre is.

Pozitívan hat a szívre és a szív csakrára, támogatja a keringést. Harmonizálja az emberi kapcsolatokat és szélesebb rálátást ad azokra. Segíti az elengedést és megtölti a szívet feltétel nélküli szeretettel. Megtanít tisztelni és elfogadni mások szabadságát és növeli a saját belső biztonságérzetet. Hozzájárul ahhoz, hogy a múltban elszenvedett negatív érzelmi élményeket feldolgozza és elengedje. Megtisztítja a szívet és a lelket a rossz élményektől.

25. Tuja

(Thyja occidentalis)

 Az elfogadás virága

Ajánlható hajhagymák erősítésére, túlzott stressz és agresszió estén. Hajhullás lelki okainak kezelésére. Zavaros emlékképekre, melyek akadályozzák a fejlődést.

Pozitív hatással van a hormonális egyensúlyra, támogatja a gyökércsakra működését. Csökkenti a feszültséget. Jótékonyan hat az emésztőrendszere és hozzájárul az egészséges haj növekedéséhez. Világosabb gondolkodást ad, segíti a negatív emlékektől való megszabadulást.

26. Vérehulló fecskefű

(Chelidonium majus)

 A kommunikáció virága

Ajánlható énekeseknek, tanároknak, előadóknak. Azok számára, akik nehezen fejezik ki magukat vagy rendezetlenek a gondolataik. Olyan emberek számára, akik nem tudják a valós véleményüket kifejezni, mert gátolva érzik magukat. Használható meditációs gyakorlatokhoz, mivel segíti az ellazulást és a befogadást. Ajánlott gyógyítóknak, információátadás hatékonyságának növelésére.

Pozitív hatással van a torokcsakrára és a pajzsmirigyre. Segíti az információátadást, diákoknak, tanároknak vagy gyógyítóknak. Megkönnyíti a nyilvános előadást, javítja a kifejezőkészséget. Különösen jó hatást gyakorol a torokra, a hangszálakra és a hangképzésre. Segíti a gondolatok szabad áramlását, ezáltal fokozza az önkifejezőkészséget. Hozzájárul ahhoz, hogy képesek legyünk megkülönböztetni az igazat a hamistól. Pozitívan hat a sejtek közötti kommunikációra, ezáltal segíti legyőzni az egyes vírus vagy baktérium által okozott betegséget.

27. Vérzőmák

(Sanguinairia canadensis)

 A meditáció virága

Azok számára, akik túlságosan intellektuálisak, de szeretnének meditálni. Genetikai minták - mint alkoholizmus vagy cukorbetegség - okozta betegségek, vagy negatív érzelmek feloldására ajánlott. Régi érzelmi sebek és családi minták feldolgozására és azok elengedésére.

Minden olyan esetben ajánlott, amikor a családi származás megértése és egyes minták elengedése a fő feladat. A személyes identitástudat megtalálásához, és a fejlődés korlátainak lebontásához szükséges múltból hozott információk feltárásához.

Pozitív hatása van szívcsakrára és erősíti a sejteket. Fokozza a koncentrációt, és a kreatív vizualizációt. Megtisztítja a fizikai testet a toxinoktól. Oldja azokat a belső konfliktusokat, melyek a családi származás által keletkeztek. Hozzájárul ahhoz, hogy megértsük azokat a feladatokat, melyeket a családi vérvonalunktól kaptunk, vagy vállaltunk fel. Segít elengedni azokat a családi szokásokat, melyek hátráltatják a fejlődésünket.

28. Zöld rózsa

(Rosa chinensis viridiflora)

Az érzelmi stabilitás virága

Pszichikai képességek javítására. Spirituális gyógyítóknak, mert fokozza a telepátiás készségeket. Azok számára, akik bizalmatlanok vagy félnek attól, hogy támadás éri őket. Allergiában és asztmában szenvedőknek kiegészítő terápiaként.

Alkalmazható továbbá fejfájás kezelésére, és epilepsziás betegségek kiegészítő terápiájának részeként.

Pozitív hatással van az agyalapi mirigyre és a tobozmirigyre. Növeli a spirituális csatornázási képességet. Jótékonyan hat a fizikai energiára. Hozzájárul az úgynevezett ősbizalom kialakuláshoz. Segíti az együttérzés, a szeretet kialakulását minden élő iránt. Érzelmi instabilitással járó fizikai betegségnél is hatékonyan használható.